• 0342 869 03 00

06 Şubat 2019 / 11:29:25

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik yılı etkinlikleri kapsamında Bağımlılıkla Mücadale Öğrenci Topluluğu tarafından “Bağımlılığa farklı bir bakış, Sosyolojik perspektiften bağımlılık” konulu seminer düzenlendi.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda düzenlenen seminerde Sosyoloğ Kürşat SARAÇ konuşmacı olarak katıldı. İslahiye Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Topluluğu tarafından koordine edilen Seminere Yüksekokul personeli, Öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Seminerde Konuşan Sosyolog Kürşat SARAÇ yapmış olduğu sunumda; “bağımlılığın ne olduğunu ve bağımlılık çeşitlerinin yanı sıra sosyolojinin toplumda yanlış tanındığını belirtirken, sosyolojinin doğru tanınması adına kısaca sosyolojinin ne olduğundan bahsettikten sonra bağımlılığın sosyolojik olarak yorumlanmasına toplumunun yapı taşı olan aile kurumundan başlayarak; aile kurumunun her toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ve aile içerisinde ebeveynlerin veya çocukların bağımlı olduğunda aileye ve devamında toplumun eğitim, din vs. gibi kurumlarını etkileyeceğinden bahsetti. Konuşmasını sosyolojik olgu olan cinsiyet ve sosyo-ekonomik durumlarla bağımlılık arasında bulunan ilişkileri açıklayarak sürdüren Sosyolog Kürşat SARAÇ; kültür kavramının küreselleşme sonucunda tekleşmeye başladığını ve bunun bizlere kolaylıklar sağladığı gibi bağımlılık konusunda da olumsuz anlamda ön ayak olduğunu hatırlatırken, sosyoloji biliminde kullanılan analiz yöntemleri ile bağımlılık kavramını açıklayarak sözlerine seminerin sloganı olan "Hayat bir gün bağımlıktan kurtul bugün" diyerek son verdi. Seminere katılım ve ilgi büyük oldu.

Seminer sonunda Sosyoloğ Kürşat SARAÇ’a Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğ.Gör.Halim GÖK tarafından Teşekkür belgesi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. M.Ali BAL tarafından çicek takdimi ve hediye verildi.