• 0342 869 03 00

 

Açılması Yüksek Öğretim Genel Kurulu’nun 22.05.2008 ‘de uygun görülen İslahiye Meslek Yüksekokulu‘nda eğitime 2009-2010 Akademik yılında başlanmıştır. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım programı alanında eğitim verecek İslahiye MYO’da 30 öğrenci ile akademik hayata başlamıştır. İslahiye İlçesinde  böylece iki yüksekokul faaliyet göstermeye başlamış ve   2010 Akademik yılında İslahiye'de faaliyet gösteren  KSÜ İslahiye MYO'lu  tüm mal varlığı ve personeli ile birlikte Yüksekokulumuza devredilmiştir. İslahiye Belediye Binasında  İslahiye İİBF ile faaliyet gösteren Yüksekokulumuz,  KSÜ İslahiye  Meslek Yüksekokuluyla birleşme sonucu Fevziçakmak Mahallesi Hatay Yolu üzerindeki binaya taşınmıştır. 2015-2016 Akademik yılında  ise Arfalı Mahallesine Yavuz Coşkun Yerleşkesine yapılan 3508 m²'lik kapalı alanda yeni binasına taşınarak hizmet etmeye başlamıştır.

 

Yüksekokulumuzdaki Bölüm ve Programlar:  Yönetim ve Organizasyon Bölümünde  İşletme Yönetimi, İşletme Yönetimi(İÖ) ile Lojistik Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünde, Muhasebe ve Vergi  Programı, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünde  Organik Tarım Programı, Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde, Bilgisayar Programcılığı Programı ile Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner  Sağlığı programında 357 öğrencimiz bulunmaktadır.

2015-2016 Akademik yılında Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik  Programı açılmıştır.

2016-2017 Akademik yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik  Programına öğrenci alınmıştır. 

Üniversitemiz İslahiye  Yavuz Coşkun Yerleşkesindeki  yeni İslahiye Meslek Yüksekokulu binamızda hayata dair yeni bölümler açılacaktır.

     Çağdaş mesleki teknik eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik gelişmelerle yüksek standartlara sahip, ulusal platformda aranılır nitelikte ve çevre koruma bilinci gelişmiş nitelikli ara teknik elemanlar yetiştiren; yenilikçi, paylaşımcı, tarım, sanayi, işletme ve kamu kesimi ile sürekli işbirliği içerisinde bulunan bir eğitim kurumu vizyonu ile yola çıkan İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri, edindiği bilgileri bir plan dahilinde akademik disiplin altında  çiftçilere, işletme ve muhasebecilere aktarabilecektir.Özellikle, dünyada ve ülkemizde hızlı gelişme gösteren organik tarım sektörünün, İşletmelerin ve Kamunun ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda var olan bilgi birikimi ile teknolojilerin karşılanması konusunda donanımlı bir şekilde yetişen İslahiye MYO’lu  Öğrencilerimiz, İşletmeler ve Kamu alanlarında ve ziraat mühendisleri ve çiftciler arasında uygulayıcı statüde görev yapacaklardır.

      Doğaya zarar vermeyen sürdürülebilir bir tarım yöntemi olan Organik tarım sektörünün bitkisel ve hayvansal üretimde gelişimi, İslahiye ilçesi için büyük önem taşımaktadır. İklim, arazi şartları, ekolojik şartlar açısından tarıma elverişli bu topraklarda tarımsal nitelikli projeler üretmek,teknolojiyi kullanmak gerekmektedir. Halkın büyük çoğunluğunun tarım ile uğraşması sebebiyle İslahiye üreticilerinin tarımda da değişimi ve gelişimi yaşaması kaçınılmazdır. İslahiye MYO sayesinde bu değişim gerçekleşecektir. Bunun yanında; İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinde öğrennim gören her öğrenci bölgemize ve ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayarak katkı sağlayacaklardır.