1. Organik Tarım Programı
2. Süt ve Besi Hayvancılığı Programı
3. Bağcılık Programı
--------------------------------------------------------------
AMAÇ:
Programin temel amaci, organik tarim konusunda faaliyet gösteren tüm isletmelerin, kamu veya özel sektör kuruluslarinin organik tarimla ilgili kisimlarinin ihtiyacini karsilayacak veya kendi isini kurabilecek; analitik düsünme yetenegine sahip, problem çözen, girisimci organik tarim meslek elemanlari yetistirmektir.
KAZANILAN DERECE:
Organik Tarım Önlisans
DERECE SEVİYESİ:
Önlisans
KABUL VE KAYIT KOŞULLARI:
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen Lise veya dengi okul ve MYO mezunları, ÖSYM tarafından belirlenen şartları sağlamış olmak zorundadır.
ÖNCEKİ ÖĞRENMENİN TANINMASI:
Bölüme kabul edilen bir öğrencinin önceden başka bir üniversiteden aldığı dersler varsa ve derslerin kredisi ile içeriği uygunsa bu dersler kabul edilir.
YETERLİLİK KOŞULLARI VE KURALLARI:
Toplamda en az 120 AKTS kredisi ders alan, tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını sağlayan, 30 iş günü yaz stajını başarı ile tamamlayan öğrenciler önlisans derecesi almaya hak kazanırlar.
İSTİHDAM OLANAKLARI:
Bu programdan mezun olan öğrenciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı birimlerde, Tarımsal pazarlama yapan şirketlerde veya kişisel işletmelerde istihdam edilebilirler.
MEZUNİYET KOŞULLARI:
Önlisans diploması verilebilmesi için; öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün önlisans programını, programda belirtilen tüm ders ve stajların her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamış olması ve genel not ortalamasının 2.00 veya üstünde bulunması gerekir.